علم‌الهدی تولیت مسجد گوهرشاد را به شرط «مادام‌العمر» بودن قبول کرد

نماینده خامنه‌ای درباره صورت‌های مالی این مسجد گفته بود که خود را به پاسخگویی ملزم نمی‌داند

احمد علم‌الهدی، نماینده علی خامنه‌ای در خراسان رضوی‌ــ اعتمادآنلاین

تولیت احمد علم‌الهدی بر مسجد گوهرشاد و شفاف نبودن صورت مالی و هزینه‌کردهای این موقوفه از جمله ماجراهایی است که هرازچندگاهی در کانون توجه عمومی قرار می‌گیرد. با این حال، نماینده علی خامنه‌ای در استان خراسان رضوی نه‌تنها خود را به پاسخگویی به افکار عمومی ملزم نمی‌داند، بلکه از اینکه بگوید تولیت موقوفه گوهرشاد را به‌شرط «مادام‌العمر» بودن پذیرفته است، هم ابایی ندارد.

روزنامه اعتماد در گزارشی به ماجرای موقوفه گوهرشاد پرداخت و نوشت که محمد محمدی گلپایگانی، مسئول دفتر علی خامنه‌ای، ابتدا تولیت پنج‌ ساله این موقوفه را به او پیشنهاد کرده بود، اما علم‌الهدی نپذیرفت و گفت: «اگر من متولی منصوص‌ام، پس پنج سال معنا ندارد و باید مادام‌العمر متولی باشم؛ مگر زمانی که به شما ثابت شود از سادات صلحا نیستم.»

امام‌ جمعه مشهد پیش‌تر نیز درباره فرایند واگذاری موقوفه گوهرشاد به روزنامه فرهیختگان گفته بود که یک دادخواست به اداره تحقیق اوقاف داده و این اداره تولیت همیشگی موقوفه گوهرشاد را به نامش زده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نماینده علی خامنه‌ای در مشهد در آن مصاحبه از پاسخ به این سوال که تاکنون چه مقدار از موقوفات به حسابش واریز شده است، طفره رفت و گفت که از این محاسبات اطلاعی ندارد و وکیل شخصی‌اش سال‌به‌سال به او گزارش می‌دهد.

پدر همسر ابراهیم رئیسی در پاسخ به این سوال که اگر نخبگان از شما بخواهند درآمد موقوفه را شفاف‌سازی کنید، آمادگی دارید، گفت: «ما مشکلی با شفاف‌سازی نداریم اما در برابر نخبگان مسئول نیستیم. ما در برابر شرع مسئولیم. اگر یک مقام قانونی و شرعی این را از ما بخواهد، صورت هزینه‌ها را می‌دهیم.»

او در واکنش به شائبه‌های عمومی درباره درآمدهای موقوفات گفت: «بنده در قبال کسی مسئول نیستم که پاسخ بدهم. اگر کسانی به ما بدبین‌اند، خب باشند.»

نفوذ و قدرت احمد علم‌الهدی در مشهد تاکنون بارها در کانون توجه رسانه‌ها و ناظران قرار گرفته است و بر کسی پوشیده نیست که نماینده علی خامنه‌ای در مشهد در تصمیم‌گیری‌های کلان این شهر دخالت دارد. انتصاب مدیران با هماهنگی او انجام می‌شود و از برخی فعالیت‌های فرهنگی و هنری مانند برگزاری کنسرت در مشهد نیز با دستور احمد علم‌الهدی ممانعت می‌شود.

سید احمد علم‌الهدی متولد دهم شهریورماه سال ۱۳۲۳ در شهر مشهد، در خانواده‌ای پرجمعیت به دنیا آمد. او از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۱ مسئول کمیته انقلاب اسلامی منطقه ۱ تهران بود و سپس به عضویت شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران درآمد. علم‌الهدی به همراه مهدوی‌کنی و باقری‌کنی از سال ۱۳۶۱ دانشگاه امام صادق علیه‌السلام را تاسیس کردند. او به مدت ۲۲ سال از اعضای هیئت علمی این دانشگاه بود. تا اینکه فروردین ۱۳۸۴ با حکم علی خامنه‌ای به امامت جمعه مشهد منصوب شد و یک سال بعد هم به عضویت مجلس خبرگان درآمد. او پس از مرگ عباس واعظ طبسی در اسفند‌ماه سال ۱۳۹۴ با حکم خامنه‌ای نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی شد.

علم‌الهدی از آن زمان به بعد در استان خراسان رضوی برای خود قلمرو حکمرانی ایجاد کرد که حتی تابع قوانین و ضوابط جمهوری اسلامی هم نبود. بارزترین مثال وضعیت‌هایی که نماینده خامنه‌ای در مشهد ایجاد کرد، ممانعت از برگزاری کنسرت و برنامه‌های هنری در این شهر بود. او بارها از خشونت علیه مخالفان حجاب اجباری در ایران دفاع کرده و از آتش‌به‌اختیارهای حکومتی خواسته است با افرادی بی‌حجاب در فضاهای عمومی برخورد کنند.